Pienin askelein lähemmäs unelmia

Joulu meni ja uusi vuosi tuli. Miten tämä aika kuuluukin niin hurjan nopeasti. Taas yksi eletty vuosi takanapäin ja paljon ehti tapahtua vuoden aikana. Uudenvuoden kynnyksellä tulee usein pohdittua mennyttä vuotta ja tehtyä uudenvuoden lupauksia. Viime vuosi oli varmasti meille kaikille haasteellinen koronan vuoksi, mutta olen varma että vuosi on jokaiselle tuonut myös jotain hyvää. Mitä vuosi 2021 sinulle toi? Minulle se toi taas hieman lisää rohkeutta lähteä tavoittelemaan seuraavaa unelmaa. Jos jotain olen oppinut elämältä, on se tosi asia että kerran täällä vaan eletään ja jokaisesta päivästä on otettava kaikki irti. Mikäli jokin asia elämässäni ei ole kohdallaan ja huomaan sen tuottavan enemmän harmaita hiuksia kuin onnellisia hetkiä, olen alkanut miettimään mitä minun tulisi tehdä jotta asia korjaantuu. Laitan itselleni tavoitteen, jonka pilkon pieniin osiin ja lähden kohti tavoitetta askel kerrallaan. Tavoite voi olla saavutettavissa vuosien päästä, mutta tavoitteen pilkkominen osiin saa tavoitteen tuntumaan konkreettiselta jota lähemmäs pääsen päivä päivältä.

Yrittäjä? Minustako?

Tämä vuosi tulee olemaan minulle haasteellinen ja otan ison riskin elämässäni. Minusta tuli yrittäjä. Tulevaisuus pelottaa ja jännittää, mutta samaan aikaan olen myös innoissani. En ole aina haaveillut yrittäjyydestä, mutta jossain vaiheessa työuraa se alkoi kiinnostamaan. Myös alan vaihto alkoi hiipimään mieleen, kun kymmeniä vuosia työtä tehneenä olet työurasi palkkahuipulla ja sillä palkalla hädin tuskin tulee toimeen. Minulla ei siis ollut enää mitään tavoitetta työn suhteen, ei etenemisen mahdollisuuksia eikä mahdollisuutta vaikuttaa omaan työhön. Kiitos, mutta ei kiitos. Silloin päätin lähteä opiskelemaan alaa mikä minua kiinnostaa ja minkä asian kanssa haluaisin tehdä töitä jatkossa. Työnohjaajan opinnot ovat olleet kyllä erittäin antoisat ja olen oppinut niin paljon uutta, saanut hurjasti itsevarmuutta ja ohjauskokemusta. Koulutusohjelman toteutustapa tukee työnohjaajayrittäjyyttä ja se oli yksi iso tekijä minkä vuoksi valitsin Stepbystep- koulutuspalvelut Tampereelta. https://stepbystep.fi/

Opinnot on suunniteltu niin, että tässä vaiheessa opintoja olemme valmiita tekemään työnohjaustyötä opiskelija statuksella. Sen vuoksi koin, että oli oikea aika perustaa oma yritys jotta pystyn myös laskuttamaan työstä. Työnohjaus harjoittelut eivät ole meillä ihan tavallisia työharjoitteluita, koska meillä ei ole sitä työpaikkaohjaajaa jonka perässä voi kulkea ja oppia. Me alamme siis käytännössä vaan tekemään itse työtä ja otamme käyttöön koulussa opetetut asiat. Tämä ala vaatii siis rohkeutta ja heittäytymistä.

Minä päätin aloittaa kevyt yrittäjänä. Se tarkoittaa siis sitä, että ulkoistan kaiken sen paperityön mikä yrittäjällä odottaa toisille. Näin alkuun päätin siis keskittyä pelkästään asiakkaisiin ja ohjaustyöhön ja opetella sitten pikkuhiljaa matkan varrella tekemään itse laskutukset, veroilmoitukset ja kaiken maailman vellit ja lellit 😀 Tässäkin pilkoin tavoitteeni pieniin osiin, enkä haalinut itselleni liian suurta tavoitetta kerralla. Valitsin OP- kevyt yrittäjyyden.

18 Great Quotes About Work-Life Balance | FlexJobs

Päätin myös tehdä itse yritykseni kotisivut, koska aloittavana yrittäjänä budjetti on rajallinen. Sivuista tuli hienot 🙂 Sivujen tekeminen vaati kyllä aikaa, mutta lopputulokseen olin tyytyväinen. Käy tutustumassa: https://www.marjutleskinen.com/

Oletko sinä miettinyt oman yrityksen perustamista? Voin jakaa kokemuksia kanssasi ja auttaa sinua pääsemään alkuun. Avun pyytäminen ei heikkoutta vaan rohkeutta. Itsekin olen tarvinnut tässä alkuvaiheessa paljonkin apua ja olen nöyränä ottanut sitä vastaan.

45 Inspirational Quotes On Punctuality – SAUCE&SOUND

Mitä on työnohjaus?

Onko sinun työyhteisössä panostettu työhyvinvointiin ja työssäjaksamiseen? Oletko esimies asemassa ja haluat panostaa työntekijöiden työhyvinvointiin?

Työnohjaus on oman työn tutkimista, kehittämistä ja arvioimista koulutetun työnohjaajan kanssa. Se on työhön ja työyhteisöön liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden tulkitsemista ja jäsentämistä. Ratkaisukeskeinen työnohjaus auttaa kirkastamaan työn tavoitteita, tukemaan jaksamista, työn organisointia, yhteistyötä sekä työnkuormituksen vähentämistä. 

Työnohjaus ei ole terapiaa, vaikkakin sillä voi olla terapeuttisia vaikutuksia. Työnohjauksen tavoitteet määritellään yhdessä asiakkaan kanssa. Työnohjaus on luottamuksellista, jossa jokainen osallistuja päättää itse mitä ja miten avoimesti työnohjauksessa asioita kertoo. Ohjaaja ei anna suoria ohjeita, eikä neuvoja ohjattaville. Sen sijaan hän auttaa kysymyksillään ohjattavia löytämään omia ratkaisuja työn sujuvuuden parantamiseksi ja jäsentämään työhön liittyviä tilanteita ja oppimaan niistä.

Työnohjaus on prosessi, josta tehdään kirjallinen sopimus. Työnohjaus muodostuu useamman tapaamisen prosessista sekä tapaamisten välillä tapahtuvasta kokemuksellisesta oppimisesta. Tapaamisissa reflektoidaan työhön liittyviä kokemuksia ja niiden yhteyttä asetettuihin tavoitteisiin.

Teen tämän vuoden ajan työnohjauksia -20% opiskelija-alennuksella ja ohjaukset onnistuvat etänä miltä paikkakunnalta tahansa. Itse suosittelen lähitapaamisia, koska vuorovaikutus ohjaustilanteessa on tärkeää, eikä ruutujen takaa samalla tavalla pääse toisen tunnetilaan kiinni. Etätyönohjaukset ovat kyllä mahdollisia, mikäli halutaan säästää matkakorvauksissa. Nettisivujani saa jakaa eteenpäin tai vinkata kaverille. Sivuilta voit lukea enemmän minusta, työhistoriastani sekä työnohjauksen toteutuksesta. Toimialueeni on pääsääntöisesti pohjois-savossa.

https://www.marjutleskinen.com/

Olen niin innoissani tästä uudesta työurastani, koska saan vihdoin tehdä sitä työtä mistä nautin ja omilla ehdoillani. Saan itse päättää työaikani, lomani, kahvitaukojen pituudet, vapaapäivät eikä kukaan ole takaraivossa hengittämässä niskaan montako minuuttia olet miinuksella työtunneissa ja voinko käyttää lapseni hammaslääkärissä vaikka keskellä päivää ilman, että teen sen jälkeen yötä myötä korvaamassa tunteja takaisin. Enkä todellakaan odota yrittäjän elämän olevan helppoa. Olen varautunut siihen, ettei minulla tule olemaan palkallista lomaa seuraaviin vuosiin, työpäivät ovat pitkiä, eikä yrittäjänä pääse suomessa todellakaan rikastumaan. En odota, että yritykseni saa saman tien asiakasvirtaa niin paljon että joutuisin töistä kieltäytymään. Odotan, että saisin asiakkaita sopivasti 🙂 Haluan silti kääntää tämän kortin ja ottaa riskin, jotta voin tehdä sitä unelma työtäni ja auttaa ihmisiä jaksamaan työssä ❤

Ihanaa alkanutta uutta vuotta 🙂

-Marjut

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s