Ystäväkirja- haaste

Ikä: 35v, mutta mieleltä 25v 😀

Kuinka pitkä olet: 160cm. Olen aina ollut pienikokoinen. Jo syntymästä saakka neuvolan mittauksissa pituuskasvu kulki alakäyrällä. Pituus on vaikea asia lapsena. Minua on kiusattu koulussa, koska olin luokkani lyhyin. Opin pitämään puoleni ja mottoni onkin: pieni mutta pippurinen. Pituus ei tee sinusta parempaa eikä huonompaa. Huomasin myös työelämään siirtyessä ennakkoluuloja pituuteni suhteen ja kaiken lisäksi olen aina näyttänyt kovin nuorelta. ”eihän tuollaisesta pikkutytöstä mihinkään ole”. Olen siis joutunut tekemään ison työn, näyttääkseni mihin pystyn, todistamaan ammattitaitoni ja miten vahva olen henkisesti vaikka fyysisesti en siltä näytäkään. Luulot ovat aika nopeasti ihmisiltä karisseet 😀 Ihmiset eivät siis ole aina sitä, miltä näyttävät.

Silmien väri: Siniset

Kotieläimiä: Rakas pieni chihuahua koira Dami. Dami on oikea sydäntenvalloittaja. Pieni ja söpö ❤ Hän nauttii huomiosta ja rapsutuksista. Dami ei ole ihan perus chihu, koska painaa n.4kg ja damille jäi pentuna luppakorvat. Chihut ovat yleensä pienempiä ja painavat 1-2kg. Damista en näyttely koiraa halunnut, vaikka harvinaisen värityksen vuoksi monet kehottivat viemään näyttelyyn. Dami on tiikerinraitavalkoinen väritykseltään ja se on harvinaisempi.

Dami tykkää pitkistä kävely lenkeistä, mutta on hienohelma eikä suostu ulos vesisateella tai pakkasella 😀 Ohuen karvan vuoksi, on talvella puettava lämmintä nuttua päälle ja tossuja jalkaan. Hän inhoaa pukemista ja kylmää, joten tulee omistajaansa ja on kesänlapsi 🙂 Chihuahuan halusin, koska pienet koirat ovat helppo hoitoisia eivätkä sotke paikkoja. Siistinä ihmisenä, en voi sietää kotonani isoja koiria, jotka kuolaavat, tuhoavat paikkoja ja joista lähtee tuhottaman paljon karvaa. Damistakin lähtee kyllä karvaa, mutta se on pientä ja ohutta joten ei edes erotu. Karvalähtö aikana kylläkin erottuu 😀

Dami ei ole koskaan rikkonut mitään, eikä pure kenkiä tai muita lattialle jääneitä tavaroita. Kovan koulutuksen hän on saanut pentuna, koska pienillä koirilla on taipumusta räksyttää. Damikin sitä pentuna yritti, mutta kouluttamalla se jäi pois. Nykyään Dami haukkuu ja ilmoittaa jos joku tulee pihaan, ulkona liikkuu jokin tai on innoissaan uusista ihmistä. Damia pelottaa ihmiset ja asiat, jotka ovat paikoillaan eivätkä liiku 😀 Pienenä koirana, Damilla on iso ego 😀 Hän kovasti yrittää isommille koirille pullistella ja kotona yrittää komentaa meitä. Silti hän on rakas perheenjäsen ❤

Lempiväri: Vaaleat sävyt joista vaaleanpunainen ja lila eniten mieleen.

Sisarukset: Olen keskimmäinen tuholainen 😀 Pikku veli ja isosisko joka asuu ulkomailla.

Lempi vuodenaika: Kesä ❤ Olen syntynyt kesällä, joten rakastan aurinkoa ja lämpöä. Ennen koronaa, kävimme joka talvi ulkomailla hakemassa aurinkoa ja lämpöä. Suomen pimeä kausi on niin pitkä, että tarvitsen valoa elämääni. Tykkään kyllä tästä alku syksystä, kun voi laittaa kynttilöitä ja rauhoittua viltin alle takkatulen ääreen. Keskitalvesta nautin, kun aurinko taas tulee esiin ja on sopiva pakkanen esim. hiihtämiseen ja jäällä kävelyyn. Kevään loska-aikaa inhoan sekä syksyn sateista aikaa. Niistäkin selviää, kun ajattelee sen olevan vaan tilapäistä 🙂 Jokaisessa vuodenajassa on omat hyvät ja huonot puolensa, kuten asioissa yleensäkin on.

Paras elokuva: Pearl Harbor. Romanttinen ja jännittävä elokuva. Rakastan romanttisia hömppä leffoja 😀

Lempi yhtye: Musiikki maku on muuttunut vuosien mittaan ja edelleen vaihtelee fiiliksen mukaan. Kuuntelen laidasta laitaan rock, pop ja iskelmä musiikkia. Tämän hetken suosikkeja ovat Haloo Helsinki ja Måneskin.

Mitä rakastat: Tietenkin mun perhettä! Koiraani, lämpimiä kesäiltoja, meidän kotia järvenrannalla, kävelylenkkejä lähimetsässä, kummipoikaani, ystäviäni ja montaa muutakin asiaa ❤

Mitä inhoat: Itsekyyttä ja ilkeyttä. Ihmiset osaavat olla todella ilkeitä toisilleen ja somessa kiusaamista näkee päivittäin aikuisillakin ihmisillä. Pelottaa millaiseen maailmaan lapsemme kasvavat ja millaiset tavat somemaailma heille opettaa.

Mitä odotat tällä hetkellä: Korona ajan päättymistä ja paluuta normaaliin elämään ilman rajoituksia. Haluan päästä taas matkustelemaan, festareille ja tapaamaan ihmisiä ilman maskeja tai ruutujen takaa.

Harrastatko liikuntaa: Kyllä. Itsestä huolehtiminen on minulle tärkeää ja iso osa hyvinvointia. Jaksan paremmin, kun liikun säännöllisesti ja syön terveellisesti. Lenkkeilen koirani kanssa melkein päivittäin ja käyn kuntosalilla treenaamassa 🙂

Soitatko mitään soitinta: En, enkä ole koskaan soittanut. Minulle ei ole suotu musikaalisia lahjoja 😀

Sauna: Talvipakkasella kyllä. Kesällä tulee harvemmin saunottua. Syksyllä ja keväällä rentoudumme meidän ulkoporealtaassa, joka on aivan ihana luksus arkeen ❤ Ja ehdottomasti puusauna. Sähkösaunan lämpö on aivan erilainen kuin puun tuoma lämpö. Meillä on myös savusauna, jonka löyly on ihanan pehmeä. Savusaunaa käytämme harvemmin, koska sen lämmitys vie aikaa.

Paras paikka missä olet käynyt: Monia ihania paikkoja joista mieleen on jäänyt Italia, Egypti, Kreikka ja Budapest.

Meikkaatko joka päivä: Kotipäivinä en. Töihin yleensä perusmeikki. Ripsiväri, ylärajaus, meikkivoide ja puuteri. Työaamuina käytän n.10-15min meikkaamiseen. Rakastan laittautua välillä ihan kunnolla, vaikka ystävien kanssa illanviettoon tai miehen kanssa deitti-iltaan. Pidän luonnollisesta lookista, ei mitään yliöveriä pakkelikerrosta.

Kadutko jotain: Nuoruuden valintoja kun ei vielä osannut ajatella tulevaisuutta yhtään pidemmälle. Olisin panostanut jo nuorena enemmän opiskeluun, koska näin aikuisena taloudellisesti opintovapaalle jääminen tekee tiukkaa, kun on jo lainaa ja perhettä elätettävänä. Nuorena saa hyvin tukia elämiseen, eikä ole vielä lainanmaksuja taakkana ja huolehdit vain itsestäsi.

Haluaisitko muuttaa jotain itsestäsi: Jos jotain, niin saada migreenin sekä niska-hartia kivut pois. Ilman niitä, elämä olisi hieman helpompaa.

Lempi juhlasi: Kun lapset olivat pieniä, niin joulu. Nyt kun ovat jo isompia, ei joulussa ole enää samanlaista lapsen tuomaa jännitystä ja odotusta. Nyt joulusta nauttii, kun saa vaan rauhoittua ja olla kotona ❤ Juhannus on mukava keskikesän juhla ja luonto silloin kauneimmillaan.

Välitätkö muiden mielipiteistä: Perheen ja läheisten mielipiteistä kyllä. Tuntemattomien mielipiteistä en välitä.

Mistä haaveilet: Vakaasta elämästä, jossa ei tarvitsisi stressata rahasta eikä työasioista. Työt ja vapaa-aika olisivat tasapainossa ja löytäisin työn josta nautin. Haaveissa olisi myös päästä matkustelemaan lisää ja näkemään maailmaa.

Mitä teet tänään: Käyn pitkällä lenkillä koiran kanssa ja nautin ihanasta syyskelistä ❤ Teen ruokaa ja aloitan ehkä kirjoittamaan seuraavaa blogi postausta, koska aihe olisi jo mielessäni 🙂

Tein tämän hauskan kyselyn, jotta saisitte enemmän tietoa minusta. Muistan, miten pienenä tyttönä kirjoitimme aina toistemme ystäväkirjaan. Harmi, kun yhtään lapsuuden ajan kirjaa ei ole tallessa. Lisää elämästäni löytyy myös instagramin puolella, joten ota maarusblog seurantaan sielläkin 🙂

Mitä sinun päivääsi kuuluu? Olisiko ehdotuksia, millaisista aiheista sinä haluaisit lukea? Aurinkoista viikkoa ❤

-Marjut

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s