Koti -mitä se merkitsee?

*sisältää mainoksia

Koti on paikka, jota ihminen käyttää vakituiseen asumiseen, jossa säilytetään henkilökohtaisia tavaroita, jossa vietetään vapaa-aikaa ja paikka jossa perheen jäsenet asuvat.

Mitä sinulle merkitsee koti? Minulle se tarkoittaa paikkaa, jossa voin olla oma itseni. Paikka, jossa on rauhallinen ja turvallinen olla. Paikka, jonne minua odotetaan ja kaivataan. Kotona ei tarvitse miettiä mitä minulla on päälläni ja miltä minä näytän. Voin vaan olla minä. Onko sinulla sellainen paikka? Kotona viihtymiseen vaikuttaa erilaisten virikkeiden ja sosiaalisten energioiden lisäksi elämäntilanne ja tulevaisuuden näkymät. Vakituinen asuinpaikka ei aina tunnu kodilta ja kodilta voi tuntua myös paikat, joissa ihminen ei asu. Kodiksi kutsutaan myös jotain tiettyä kaupunkia, seutua tai muuta paikkaa jossa viihtyy erityisen hyvin. ”Ihan kuin kotiin tulisi” lausahdus kuuluukin usein tutusta paikasta jossa on hyvä olla.

Saako toisen kotiin tulla kysymättä?

Ihmiset ovat erilaisia ja sitä tulisi kunnioittaa. Toisella on aina avoimet ovet eikä häntä häiritse kutsumattomat vieraat. Toisille koti on pyhä paikka, jonne tullaan sovitusti ja ilmoitetaan tulosta. Onko sinulla aina avoimet ovet? Asumme maalla jonne ei yleensä kutsumattomat vieraat eksy. Mikäli eksyy niin silloin saa jo hieman ollakin varuillaan, että millä asialla ollaan. Minulla on ainakin päiviä, jolloin en halua kotiini ketään ylimääräisiä ja ahdistun yllätysvieraista. Johtuu varmasti osin siitä, että teen ihmisten kanssa päivät töitä ja tarvitsen omaa rauhaa jotta jaksan taas olla sosiaalinen. Ihmiset ovat erilaisia myös asuinpaikan suhteen. Toiset tarvitsevat kaupungin vilinää ja vilskettä. Toiset maaseudun rauhaa. Mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän huomaan tarvitsevani rauhaa ja hiljaisuutta. Nuorena en olisi voinut kuvitellakaan, että asuisin maalla 😀 Niin se ajatus maailma vaan muuttuu. Nyt asun järvenrannalla josta lähimpään kaupunkiin 25km ja nautin siitä ❤

Paras paikka kotona, laiturin nokka ❤

Kotihiiri

Jotkut ihmiset käyvät kotona vaan nukkumassa ja syömässä. Itse olen varsinainen kotihiiri ja vietän mielelläni aikaa kotona. Tykkään toki myös kyläillä ja matkustella, mutta niiden jälkeen on vaan niin ihana tulla kotiin. Nautin puuhastella kotona vaikka inhoankin kotitöitä 😀 Siisteys kotona on minulle todella tärkeää. Yritän pitää kotona aina paikat siistinä koska se tuo minulle mielihyvää vaikuttaa suoraan omaan hyvinvointiini. Uskon ylläpitävään siivoukseen. Kun tekee päivittäin jotain pientä, pysyy kokonaisuus kasassa. Onko sinulla hyviä, toimivia siivous vinkkejä?

Mikään ei saa hermoja kiristymään enemmän, kuin pitkän työpäivän jälkeen kotona odottava kaaos. Ja en varmasti ole ensimmäinen enkä viimeinen, jolla on näkemyseroja kotitöistä miehen kanssa 😀 Siinäkin olemme erilaisia. Miestä ei häiritse likaiset astiat tiskipöydällä, erinäiset vaatekappaleet sohvalla tai lattialla, pyykkivuori kodinhoito huoneessa eikä pöly pallot lattian nurkassa. Mutta miten tärkeää parisuhteessa on tehdä kompromisseja ja asioita joista toiselle tulee hyvä mieli. Mieheni tietää miten tärkeä asia minulle on kodin siisteys ja huolehtii siitä omalta osaltaan. Arvostan miestäni siinä ja olen itse oppinut hieman hölläämään eikä enää jokainen kahvikuppi joita löytyy pitkin kotia, saa minun hermoja kiristymään 😀

Lasten siisteys kasvatus

Pienten lasten kanssa sitä sotkua oli vaan opeteltava sietämään ja pikku hiljaa kasvattamaan lapsia siivoamaan omat jälkensä. Sitä kasvatustyötä saa kotona tehdä edelleen kolmen lapsen kanssa vaikka eivät enää pieniä olekaan. Aiemmin opeteltiin siivoamaan leikit ja lelut paikoilleen ja nyt harjoitellaan tekemään kotityöt yhdessä ja tasapuolisesti. Huomaan eron tyttöjen kiinnostuksesta osallistua kotihommiin kuin poikien. Poikia saa enemmän houkutella ja muistuttaa sovituista asioista vaikka olenkin pienestä saakka osallistuttanut poikani kotitöihin. Kai se on tuota teini-iän tuomaa uhmaa. Haluan kasvattaa poikani itsenäiseksi mieheksi joka tulee olemaan hyvä puoliso tulevalle vaimolleen (tai miehelleen). Puoliso joka auttaa kotitöissä ja lasten kasvatuksessa. Kuuntelee, kannustaa ja pitää hyvänä vaimoaan. Kasvatan siis kunnollista miestä. Huh. Siinäpä sitä työtä onkin tehdä yksin. Lapsena opitut asiat jäävät toiminta tavoiksi aikuisuuteen. Muistan itsekin lapsena miten meillä oli kerran kuukaudessa isompi siivous päivä, johon osallistui koko perhe ja viikoittainen oman huoneen siivous oli itsestäänselvyys sekä sovitut kotityöt jotka hoidettiin yhdessä sisarusteni kanssa. Mikäli äitini ei olisi näitä meille opettanut ja vaatinut lasten osallistumista kotitöihin, en osaisi varmaan arvostaa kodin siisteyttä ja yhdessä tekemisen kulttuuria. Miten teillä tehdään kotityöt? Osallistuvatko lapset kotihommiin? Jakaantuvatko kotityöt tasan puolison kanssa?

-Marjut

*Kaupallinen yhteistyö VALLILA
Ilmainen toimitus kaikkiin verkkokaupan tilauksiin Ei kotiinkuljetus.

klikkaa linkkiä:

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s